Орнаменто - циментови плочки

МОНТАЖ И ПОДДРЪЖКА

"Ornamento" съветва спазването на инструкциите за инсталация и поддръжка на плочките:

ВАЖНО: преди да започнете полагането на плочките ги преглеждайте за дефекти получили се при транспорта или други обстоятелства!:

ПРЕПОРЪКА! - Ако основата на която ще се монтират е пореста, плочките могат да се потопят във вода за 20-30 сек./важи за неимпрегнираните плочки/. Основата, на която ще се полагат плочките, трябва да бъде чиста, суха и равна. Да се използва лепило за плочки от висок клас, в зависимост дали ще се полагат на под, стена - отвън или вътре. Лепилото трябва да се нанася с гребен, равномерно - както на основата, така и на гърба на плочката. При залепянето и определянето на нивото на плочките да се натискат само с ръце. Да се оставя фуга между плочките от 1 – 2мм. Възможно най - бързо след залепянето плочките да се почистят внимателно с вода.
Плочките трябва да са добре почистени с влажна кърпа. Препоръчително е да се използва бяла или светло сива фугираща смес. Тъмните смеси има възможност да оставят следи . По възможност при фугиране да се нанася сместа внимателно само по фугите. След фугиране плочките да се измият с гъба многократно до отстраняване напълно на излишната фугираща смес (при по-големи квадратури да става поетапно с цел да се избегне засъхването на фугиращата смес върху плочката. ПРЕПОРЪКА!- По желание на клиента може да се използва препарат за по-лесно отстраняване на фугиращата смес. Той се нанася преди фугирането. Вид и марка по желание на клиента. ВАЖНО! винаги пробвайте на малка повърхност. ВАЖНО! не използвайте оцет или киселинни препарати.

Осигурява плочките да бъдат защитени от попиване на вода и други материали. Имрегнаторът трябва да се нанася на чиста и суха основа с четка, валяк или пръскане /взависимост от вида на импрегнанта/. По желание за по - добра покривност може да се повтори цялата процедура.

Важно: Препоръчваме импрегнирането да се пробва първо на малка повърхност! Неимпрегнираните плочки трябва да се пазят от контакт с мазни и киселинни продукти!

За запазване на плочките на обществени места – ресторанти, заведения и други, е необходимо специално шлайфане и полиране.

!!!ВИДОВЕ ИМПРЕГНАНТИ!!!!

При почистване на плочките НЕ е препоръчително да се използват каквито и да било силни или агресивни почистващи материали. Най - добре е употребата на натурален течен сапун смесен с вода.

НОВО!!! ШЛАЙФАНЕ И ПОЛИРАНЕ НА ПЛОЧКИТЕ. Прочети повече!

"Нанасяне на лаков импрегнант" видео клип

"Лепене" видео клип

"Рязане" видео клип

"Ornamento" е български производител на 100% ръчно изработени циментови плочки

Разлики в цветовете между представените в сайта плочки са възможни в следствие на разлика в дисплей устройствата. Възможни са разминавания в резултат на допуснати грешки при набора.

Контакти

+359 889 36 86 15 / +359 896 41 15 54
Е-мейл:
Сайт www.ornamento.bg

Шоурум София - повече в страница - контакти / производствена база с.Бошуля, гр.Пазарджик