Орнаменто - циментови плочки

Техническа информация

п_10

Стандартният размер на плочките с най-голямо разнообразие от шарки е 20 x 20 см

  • Дебелина 1,6 см (+/– 1 мм )
  • Цветен слой от 2 – 4 мм
  • 25 бр. = 1м2 , ок. 35 кг/м2
  • 1 бр. кашон – 16 бр.плочки

Плочките "Орнаменто" се изработват от бял цимент, пречистен и калиброван мрамор, мраморна фракция, пигменти за цимент и вода. Всички материали се смесват, моделират се в матрица и пресоват с хидравлична преса. Здреенето на цимента става във вода от 2 до 5 дена след което изсъхват на нерегулируема въздушна среда. :

„Ornamento” плочките са изцяло ръчно изработени една по една, те не подлежат и не отговарят на европейските /EU/ производствени стандарти. Съветваме нашите клиенти добре да се запознаят с характеристиките и особеностите на продукта. „Ornamento” носи отговорност за състоянието на плочките до доставката им на клиента. За всички проблеми породили се вследствие от неправилен монтаж, експлатация и поддръжка на плочките, „Ornamento” не носи отговорност. Възможно е връщане единствено на плочки не произведени по индивидуална поръчка. В 14 дневен срок от датата на получаване е возможно връщането на плочките, като те трябва да се опаковат и изпратят във вида в които са пристигнали. Възстановява се единствено сумата на плочките след като им се направи оглед. Всички разходи за доставки са за сметка на клиента.:

Тъй като „Ornamento” циментови плочки са изцяло ръчен продукт, те имат характерни за тях черти, който ги правят уникални и неповторими:

  • Минимални различия в цвета
  • Неперфекто отсичане между различните цветове (допустимо до толкова , че да не дразни окото)
  • Леки зацапвания, които в повечето случаи, при допълнително шлайфане се отстраняват
  • Минимални грапавини по ръбовете на лицето и гърба на плочката
  • Микропукнатини, често във формата на звезда, незабележими на сухи подове и по-видими на мокри подове: този тип микропукнатини, могат да се появят с времето във всички циментови плочки. Тези микропукнатини са "естетически", а не структурни, така че не влияят на здравината и стабилността на повърхността на циментовата плочка. Произходът им може да бъде от начукването на плочките по време на монтажа им, дори това да става с гумен чук. Плочките се изравняват с притискане на ръка, никога с чук. Вътрешните напрежения по време на процеса на втвърдяване също могат да се проявят в дългосрочен план. Микропукнатините се считат за присъща характеристика на бетона и циментовите материали, а не за дефект. Когато микропукнатините спрат да се развиват (когато структурните движения се стабилизират), те ще са склонни да се запълнят с прах или импрегнант, намалявайки тяхната видимост. .Микропукнатините не влияят върху качеството на продукта и не се приемат като рекламация

Направени с ръце от сърце!


"Ornamento" е български производител на 100% ръчно изработени циментови плочки

Разлики в цветовете между представените в сайта плочки са възможни в следствие на разлика в дисплей устройствата. Възможни са разминавания в резултат на допуснати грешки при набора.

Контакти

+359 889 36 86 15 / +359 896 41 15 54
Е-мейл:
Сайт www.ornamento.bg

Шоурум София - повече в страница - контакти / производствена база с.Бошуля, гр.Пазарджик