fbpx

Информация

Техническа информация

Стандартният размер на плочките с най-голямо разнообразие от шарки е 20 x 20 см

Плочките „Орнаменто“ се изработват от бял цимент, пречистен и калиброван мрамор /калциев сулфат/, мраморна фракция, пигменти за цимент и вода. Всички материали се смесват, моделират се в матрица и пресоват с хидравлична преса. Зреенето на цимента става във вода от 5 до 7 дена след което изсъхват на нерегулируема въздушна среда. :

„Ornamento” плочките са изцяло ръчно изработени една по една, те не подлежат и не отговарят на европейските /EU/ производствени стандарти. Съветваме нашите клиенти добре да се запознаят с характеристиките и особеностите на продукта. . За всички проблеми породили се вследствие от неправилен монтаж, експлоатация и поддръжка на плочките, „Ornamento” не носи отговорност. 

 

Тъй като „Ornamento” циментови плочки са изцяло ръчен продукт, те имат характерни за тях черти, който ги правят уникални и неповторими:

МОНТАЖ И ПОДДРЪЖКА

„Ornamento“ съветва спазването на инструкциите за инсталация и поддръжка на плочките:

ВАЖНО: преди да започнете полагането на плочките ги преглеждайте за дефекти получили се при транспорта или други обстоятелства!:

Основата, на която ще се полагат плочките, трябва да бъде чиста, суха и равна. Да се използва лепило за плочки от висок клас, в зависимост дали ще се полагат на под, стена – отвън или вътре. Лепилото трябва да се нанася с гребен, равномерно – както на основата, така и на гърба на плочката. При залепянето и определянето на нивото на плочките да се натискат само с ръце, да НЕ се използва ЧУК Да се оставя фуга между плочките от 1 – 2мм. Възможно най – бързо след залепянето плочките да се почистят внимателно с вода.

Плочките трябва да са добре почистени с влажна кърпа. Препоръчително е да се използва бяла или най-близка по цвят фугираща смес. Тъмните смеси има възможност да оставят следи . По възможност при фугиране да се нанася сместа внимателно само по фугите. След фугиране плочките да се измият с гъба многократно до отстраняване напълно на излишната фугираща смес (при по-големи квадратури да става поетапно с цел да се избегне засъхването на фугиращата смес върху плочката.  ВАЖНО! не използвайте оцет или киселинни препарати.

Всички наши плочки се продават предварително импрегнирани от Нас /ако желаете да използвате импрегнант по Ваше желание, моля заявете плочките да не са импрегнирани /.

Препоръчително е да импрегнирате плочките след монтажа и фугирането, така ще ги  зашитите и засилите цветовете повече.

Импрегнирането осигурява плочките да бъдат защитени от попиване на вода и други материали. Импрегнанта трябва да се нанася на чиста и суха основа с микрифубърна кърпа  /не изпускаща влакна/или дунапренен валяк /след нанасяна на импрегнанта с валяк трябва да се обере излишното количество и да се уравновеси с кърпа/ По желание за по – добра покривност може да се повтори цялата процедура след като импрегнанта попие – няколко минути/

Важно: Препоръчваме импрегнирането да се пробва първо на малка повърхност! 

За запазване на плочките на обществени места – ресторанти, заведения и други, е необходимо специално шлайфане и полиране.

При почистване на плочките НЕ е препоръчително да се използват каквито и да било силни или агресивни почистващи материали. Най – добре е употребата на натурален течен сапун смесен с вода или почистващи продукти за естесвени и порести повърхности.

Разгледай ТУК!  НОВИТЕ ни препарати специално разработени за циментови плочки!

За повече информация се свържете с нас

Видео информация

Как се прилагат препаратите за защита и поддръжка, специално разработени за ръчно изработени плочки от фирма Monestir - Испания

"Как се лепят плочките ни" видео клип

"Как се режат плочките ни" видео клип

Как се чистят ръчно изработени циментови плочки