fbpx

медиите за нас

Човекът, който твори красотички от... цимент

Производителят на ръчно украсени плочки Димитър Венчев е единствен в България

Изчезващи занаяти

Да усвоиш майсторлъка на ръчното изработване на циментови плочки изисква време, търпение и талант, споделя Димитър Венчев – единственият българин у нас, съхранил и до днес този занаят. Една от тайните е, че се използват само натурални материали и естествени пигменти.

С марокански привкус

Ornamento е българска марка производител на 100% ръчно изработени циментови плочки по стара технология с над 150 години история

Как се създават циментови плочки с орнаменти с ръце от сърце?

В рубриката "Как работи" ще видите уникални циментови плочки. Създателят на 100% ръчно изработените плочки с орнаменти, ще ви покаже стъпка по стъпка как се случва това. И как с ръце от сърце се изработват уникати с широко практическо приложение.

ОРНАМЕНТО - Виж!

Да се разходиш из традициите или да ги поставиш по модерен начин в дома си вече е възможно с помощта на "Орнаменто" - българска марка за ръчно изработени циментови плочки. Плочките се изработват по технология на над 150 години, а всяка една е сътворена от висококачествен цимент или мрам0р, а за намправата й се използват натурални пигменти. С основателя на "Орнаменто" Димитър Венчев си поговорихме за тънкостите на занаята и за отношението към работата му като цяло.

Сподели ни в

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *